1 de 10
URBANISME

Urbanisme aprova el desenvolupament d'un nou sector residencial i terciari a Guissona

Estendrà el nucli urbà fins a l'L-311 i s'hi construiran un màxim de 234 habitatges, a més d'equipaments assistencials

per Redacció, Guissona | 4 de juny de 2021 a les 14:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha donat llum verda aquest divendres al Pla parcial que promou l'Ajuntament de Guissona per desenvolupar un nou sector amb habitatges i equipaments. El sector, que actualment acull camps agrícoles, ocupa 55.862 m2 de sòl entre la zona residencial de la Fonteta i la l'L-311.

El seu desenvolupament permetrà estendre el teixit urbà de Guissona fins al límit amb aquesta carretera. Així, es planteja construir fins a un màxim de 234 habitatges, a més d'equipaments sanitaris i assistencials. La Comissió ha aprovat definitivament aquest Pla, però n'ha suspès la seva entrada en vigor fins que l'Ajuntament de Guissona presenti un text refós que incorpori algunes prescripcions tècniques.


El Pla ordena el futur eixample de forma unitària, introduint criteris de sostenibilitat per fomentar l'estalvi energètic i minimitzar l'impacte ambiental. Al centre del sector s'ubicaran els equipaments sanitaris i assistencials, i es conservarà la Torre Nova d'en Carlos, una torre de defensa del segle XVIII catalogada. Pel que fa als habitatges, se'n podran construir un màxim de 234, tant lliures com protegits, en blocs plurifamiliars i una alçada màxima de planta baixa i dues plantes d'alçada.
Participació