LABORAL

Denuncien manca d'efectius a la Guàrdia Urbana de Balaguer

El sindicat ho atribueix a "la manca de previsió" i "mala gestió" de l'Ajuntament i de la prefectura del cos

per Redacció, Balaguer | 4 de juny de 2021 a les 14:20 |
CCOO de les Terres de Lleida denuncia que la Guàrdia Urbana de Balaguer "no té prou agents per cobrir els serveis ordinaris", una situació que atribueix a "la manca de previsió i a la mala gestió que s'està portant a terme tant des de l'Ajuntament com des de la prefectura del cos".

Segons el sindicat, "a la nit només hi ha un agent de servei que no pot sortir sol a fer els serveis que li demana la ciutadania i que ha de derivar les trucades al 112". Des de CCOO adverteixen que aquesta derivació "suposa, no només un retard important en la prestació del servei, sinó una càrrega de feina a altres cossos policials com els Mossos d'Esquadra, que moltes vegades o no hi arriben a temps o, simplement, no hi arriben pel volum de feina que tenen".


El sindicat lamenta que "la ciutadania de Balaguer no es mereix aquest tracte i no pot continuar així" i recorda que porta temps denunciant la situació de manca d'efectius a la Guàrdia Urbana de Balaguer. En aquest sentit, assenyala que "reposar personal a la Guàrdia Urbana no és fàcil i requereix unes oposicions que comporten l'assistència obligatòria al curs bàsic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya", la qual cosa "allarga el procés selectiu nou mesos més del que és habitual en qualsevol altra oposició".

 

Participació