Economia

L'estiu serà més càlid de l'habitual a Catalunya

L'AEMET pronostica uns mesos amb temperatures més altes que de costum

per A.V., Barcelona, Catalunya | 3 de juny de 2021 a les 18:29 |
Platja plena de turistes a Barcelona | ACN
L'estiu serà més càlid del que és normal a Catalunya. De fet, la temperatura pujarà a tot l'Estat a excepció del nord-oest peninsular, segons la predicció estacional per a l'estiu meteorològic elaborat per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).
 

Predicció de l'estiu a l'Estat Foto: AEMET


D'aquesta manera, entre els mesos de juny, juliol i agost d'aquest 2021 hi ha una major probabilitat que la temperatura sigui superior a l'habitual a tot Catalunya. En el cas de les precipitacions, no es preveu cap situació "significativa".

Concretament, l'AEMET preveu en un 50% de probabilitat que la temperatura mitjana dels tres mesos es trobi en el tercil superior de l'habitual. Hi ha un 30% de possibilitats que les temperatures siguin "normals" i només un 20% d'opcions que els termòmetres caiguin al tercil inferior.


Per tal de realitzar els estudis climatològics, resulta més pràctic definir les estacions meteorològiques mitjançant mesos complets, de manera que la primavera meteorològica comprèn els mesos de març, abril i maig; l'estiu meteorològic els de juny, juliol i agost; la tardor meteorològica, setembre, octubre i novembre; i l'hivern meteorològic, desembre, gener i febrer. És a dir, els mesos en els que es pronostica una major temperatura són juny, juliol i agost.


 

Participació