Una comarca lleidatana ja no té cap perill de rebrot

La Covid-19 va en retrocés a la demarcació, però a diferents velocitats

Una sanitària fent una prova PCR
Una sanitària fent una prova PCR | Adrià Costa
03 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:20h
El virus remet a totes les comarques de la demarcació de Lleida. A Ponent i al Pirineu la incidència de la Covid-19 va en retrocés, encara que ho fa a diverses velocitats. A la part alta del risc s'hi troba, aquest dijous, la comarca de les Garrigues, amb un risc de rebrot alt que es fixa en 155. A la comarca s'han registrat un total de 8 contagis en la darrera setmana. 

A l'altra banda d'aquesta taula de risc s'hi troba el Pallars Jussà, que no té cap mena de risc de rebrot, segons els indicadors. La situació en aquesta comarca és de 0,0, una xifra que només és igualada per la Terra Alta i el Priorat. Al Jussà fa una setmana que no es dona cap positiu i en quinze dies només se n'han comptabilitzat tres. 

Pel que fa a la situació dels municipis, Vinaixa continua liderant els índex de risc amb 3.465, una xifra donada per la quantitat de casos registrats fa tres setmanes. Aquesta localitat de les Garrigues fa dies, però, que porta una dinàmica decreixent i en la darrera setmana només s'han donat quatre contagis. A Vinaixa es va arribar a confinar el 20% de la població.