Impostos

Lleida també reclama compensacions a l’Estat per l’IBI perdut de l'AP-2

Una associació treballarà per reclamar algun tipus de compensació per la no pròrroga de les concessions

per Redacció, 2 de juny de 2021 a les 18:23 |
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN

L'Ajuntament de Lleida s'ha sumat als municipis de l'autopista AP-2 per demanar al govern de l'Estat compensacions per la pèrdua en els ingressos de l'IBI (impost de béns immobles). El regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, ha participat en la reunió que s'ha mantingut aquest dimecres amb els representants dels 16 ajuntaments de les poblacions afectades per la no pròrroga de les concessions a l'autopista.

S'hi ha decidit que s'agruparan en una associació per tirar endavant amb les reclamacions. La creació d'aquesta entitat permetrà començar a treballar en una direcció més definida i, alhora, s'estarà en contacte amb la resta de poblacions catalanes on també s'aplicarà la mesura. 

L'aixecament del peatge de l'AP-2, que s'aplicarà al setembre, implica les comarques del Segrià i les Garrigues, que és per on passa aquesta via ràpida a Lleida i s'ha quantificat que es deixarà d'ingressar uns 1,3 milions.Castro ha indicat que la Paeria anirà a la una amb la resta de poblacions en allò que es decideixi per reclamar algun tipus de compensació a l'Estat. Ha afegit que hi ha casos, tot i que no és el de la Paeria, en què es perdrà fins a un 20% del pressupost municipal.

Són municipis petits amb llargs trams d'autopista, que veuran desequilibrat el seu pressupost. Segons ha dit, s'està valorant un informe jurídic per veure'n la viabilitat i per decidir quines actuacions es poden emprendre. La pròxima reunió es farà en dues setmanes.

 

Participació