Càritas augmenta un 25% les ajudes econòmiques a causa de la Covid

L'entitat alerta que la pandèmia ha "aguditzat" la precarietat i que el futur és "incert", sobretot pels més vulnerables

Responsables de Càritas de Lleida, Urgell i Solsona
Responsables de Càritas de Lleida, Urgell i Solsona | ACN
Redacció
02 de juny del 2021
Actualitzat a les 23:29h
La pandèmia del Covid-19 ha aguditzat la pobresa i ha obligat Càritas a augmentar els esforços per ajudar les famílies que han perdut part dels ingressos. Aquest dimecres, les tres Càritas Diocesanes de la demarcacuió, Lleida, Solsona i Urgell, han explicat que ha calgut incrementar durant el 2020 un 25% les ajudes econòmiques a unes 4.000 llars de Ponent. En concret, s'ha passat de prestar uns 500.000 euros durant el 2019 a 666.193 l'any passat.

Les ajudes de Càritas han beneficiat un total de 16.000 persones, una xifra que ha crescut en relació al 2019 degut a que la Covid-19 ha "aguditzat" la precarietat dels més vulnerables i que el futur es preveu "incert" amb una escletxa social que cada cop es fa més evident.

El director de Càritas, Rafel Allepuz, ha demanat no deixar de banda el col·lectiu dels més vulnerables en la represa de la normalització per la millora de la situació sanitària.

Les Càritas de la demarcació de Lleida van destinar més de 5'5 milions, principalment a programes de cobertura de necessitats bàsiques i de suport als col·lectius més vulnerables i als projectes d'inserció laboral.

L'any passat es van destinar uns 193 euros de mitjana per persones en ajudes econòmiques. Això representa un 30% més del que s'havia aportat a cada una d'elles l'any 2019. L'entitat copsa que la precarietat s'aguditza i l'escletxa social es fa més evident i s'eixampla, castigant a les persones més vulnerables a un futur incert amb dificultat d'accés al treball, a una llar digna i a la igualtat d'oportunitats, que s'ha vist encara més agreujada per la bretxa salarial.