coronavirus

Lleida tindrà deu agents Covid per fer complir les mesures

Controlaran accessos d'equipaments municipals i les possibles acumulacions de persones en actes públics

per ACN / Àlvar Llobet, Lleida | 2 de juny de 2021 a les 15:59 |
Imatge d'un carrer de Lleida semibuit | Jordi Ubach
L'Ajuntament de Lleida ha incorporat aquest mes de juny deu Agents Covid. La seva principal tasca serà vetllar pel compliment de les mesures per evitar la propagació de la Covid-19 i per la salut dels lleidatans, fent especial èmfasi en l'atenció als temporers que arribin a Lleida durant la campanya de la fruita.

Així mateix, també fomentaran el civisme i la bona convivència a la ciutat. Els Agents Covid, que dependran de la Guàrdia Urbana de Lleida en coordinació de la Regidoria de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 de la Paeria, han iniciat el seu contracte amb una formació de quatre dies i estaran en actiu fins el febrer del 2022.


Les principals funcions dels Agents Covid seran informar, sensibilitzar i promocionar actituds cíviques amb l'objectiu de millorar la bona convivència i el respecte entre la ciutadania. En aquest sentit, faran mediació per a la resolució de conflictes cívics i conscienciaran els ciutadans sobre el sistema de recollida de residus municipals per a millorar l'adaptació de les persones nouvingudes al municipi durant la campanya de la fruita.

A la vegada, duran a termes tasques de control i seguiment del compliment de les mesures sanitàries previstes per la prevenció de la Covid-19. Entre altres, controlaran accessos d'equipaments municipals i les possibles acumulacions de persones en actes públics; vigilaran i promocionaran les mesures personals i comunitàries per la prevenció del coronavirus, i també controlaran i faran seguiment del compliment dels aïllaments domiciliaris i donaran suport a les persones aïllades.


Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació