El 92% de graduats per la UdL han trobat feina en menys de tres anys

Tot i això hi ha una major inestabilitat contractual dels graduats de la UdL respecte a la mitjana catalana

ACN / Àlvar Llobet
02 de juny del 2021
Actualitzat a les 23:33h
Estudiants de la UdL fent pràctiques
Estudiants de la UdL fent pràctiques | UdL
La majoria d'alumnes que es graduen a la Universitat de Lleida troben feina en menys de tres anys. Segons el 7è Estudi d'inserció laboral dels titulats universitaris de l'AQU (Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya), nou de cada deu estudiants que han acabat els graus en els darrers tres anys ja estaven treballant durant el primer semestre del 2020. 

Aquesta enquesta, feta durant el primer semestre de l'any passat a 25.319 persones -1.045 de la UdL- que van acabar els estudis universitaris fa tres anys, posa de manifest que la UdL supera lleugerament la mitjana d'inserció del sistema universitari català (SUC) pel que fa a graus i màsters, en un 1,7% i en un 0.6%, respectivament. La inserció de la UdL al primer semestre del 2020 era del 91,8% en graus, 92,3% en màsters i 93,8% en doctorat.

Quant als graduats, ciències i enginyeries són les disciplines amb millor ocupabilitat en relació amb la mitjana del SUC, a excepció d'agrícola, forestal i pesca on és més baixa, tot i que el seu índex d'ocupabilitat és del 91,5%. Humanitats i alguns subàmbits de socials és on hi ha una menor ocupació respecte al conjunt del sistema universitari català, sent la mitjana d'inserció a la UdL del 77,8% per humanitats i del 90,5% per a socials i jurídiques.

Nou de cada deu graduats a la UdL realitzen com a mínim funcions universitàries a la seva feina, i sis de cada deu les específiques de la seva titulació, superant així la mitjana catalana en un 7,4%. Salut i socials, a excepció d'economia, presenten la major adequació, mentre que als subàmbits de filosofia i història i TIC són tres de cada deu i quatre de cada deu qui ho fan, respectivament.

Pel que fa la jornada laboral, vuit de cada deu treballen a temps complet, un 100% dels graduats en ciències i un 80% en humanitats, mentre que salut és l'àmbit on menys ho fan amb un 68,8%, un percentatge similar a la mitjana del SUC (69,6%).

Quant al tipus de contracte, hi ha una major inestabilitat contractual dels graduats de la UdL respecte a la mitjana catalana, un 46,5% de contractes fixes a la UdL per un 55,7% a Catalunya. 

Respecte als guanys bruts, augmenten les persones amb salaris superiors a 2.000 euros mensuals i es redueixen els 'mileuristes' respecte l'enquesta anterior. El salari brut dels graduats de la UdL se situa en 1.802 euros, un total de 276,8 euros per sota la mitjana del SUC.