Operatiu policial

Alguns traficats detinguts a Balaguer havien estat absolts fa un any

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil registren un aparcament a la capital de la Noguera i s'enduen més droga

per ACN / Àlvar Llobet, Balaguer | 1 de juny de 2021 a les 15:33 |
Imatge d'un dels detinguts a Balaguer | ACN
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han registrat aquest dimarts al matí un aparcament llogat a Balaguer per la xarxa de tràfic de drogues desarticulada fa una setmana a Lleida i a la capital de la Noguera. Ho han fet acompanyats d'un dels detinguts i hi han sortit amb caixes on duien més substàncies estupefaents.

Segons explica ACN de fonts pròximes al cas, alguns dels membres d'aquesta xarxa ja van ser jutjats l'any passat per l'Audiència de Lleida, també per tràfic de drogues. En aquella ocasió van ser absolts després que la Sala anul·lés la majoria de converses telefòniques presentades com a prova. Un dels jutjats i absolts fa un any, M. B, se'l considera un dels líders de la xarxa desarticulada la setmana passada.


En l'entrada i registre hi han participat agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil i també funcionaris judicials. També ha assistit al registre un dels detinguts. Concretament s'ha registrat un box situat en una finca amb pàrquings i trasters de lloguer. En ell s'ha trobat més droga, tot i que no ha transcendit el tipus, i els Mossos se l'han endut en caixes.

Durant l'operació policial duta a terme conjuntament entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil la setmana passada, es van detenir 16 persones, de les quals 13 van ingressar a la presó. Tot i que el cas es troba sota secret de sumari perquè l'operació segueix oberta i s'hauria estès a d'altres municipis de l'Estat, fora de Catalunya, segons fonts pròximes al cas, a Balaguer es van intervenir almenys 10 quilos de cocaïna, 2 d'heroïna i 300.000 euros en efectiu. A més, es va trobar una plantació de marihuana.


Alguns dels detinguts la setmana passada són els mateixos que l'Audiència de Lleida va absoldre l'any passat acusats de traficar amb drogues a Lleida i Tarragona i que la Guàrdia Civil va detenir entre l'octubre de 2018 i el gener de 2019. La sentència recollia que la majoria de converses telefòniques es van obtenir de manera "improcedent" i per tant van quedar anul·lades com a prova. El judici es va fer a finals de setembre de 2020.

En aquella ocasió, la Guàrdia Civil va detenir quatre persones a Almacelles, veïnes de la localitat, d'entre 23 i 57 anys; altres tres a Valls, amb residència a la capital de l'Alt Camp i amb edats compreses entre els 28 i 35 anys; també es va arrestar un veí de Balaguer de 28 anys, a la capital de la Noguera –que hauria estat detingut també en aquesta última operació conjunta-; un veí de Palafrugell de 31 anys a la mateixa població empordanesa, i un veí de Montsó de 32 anys a la ciutat de Lleida.

 

Participació