Només set malalts de Covid a les UCI dels hospitals lleidatans

El nombre d'ingressats cau fins a 41

Imatge d'un malalt de Covid amb dos sanitaris
Imatge d'un malalt de Covid amb dos sanitaris | HTVC
31 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:42h
La Covid-19 segueix fugint dels hospitals lleidatans. En les darreres setmanes s'ha registrat una notable davallada dels ingressos fins al punt que aquest dilluns el nombre de malalts greus ingressats a les UCI és de set, la xifra més baixa de tot l'any. La dada suposa una reducció de quatre pacients respecte el passat divendres, darrer dia del registre de dades. 

Pel que fa a ingressats, ara n'hi ha 41, set menys que fa dos dies. Les bones dades que es donen gràcies a la vacunació ha fet créixer l'optimisme dels responsables sanitaris, que ja veuen improbable la irrupció d'una nova onada (seria la sisena a Lleida) incontrolable que obligués a reinstaurar les restriccions de mobilitat i reunió. 

De fet, la finalització de l'estat d'alarma no ha comportat un augment significatiu dels contagis, un escenari que obre la possibilitat d'un retorn a la normalitat aquest proper estiu. Tot i això, els epidemiòlegs alerten que encara s'haurà de portar mascareta en llocs tancats i que caldrà evitar espais sense ventilació i amb molta gent.

A la demarcació de Lleida ja s'han administrat més de 250.000 vacunes, la qual cosa significa que la immunització s'acosta al 40% de la ciutadania.