Desarticulat a Lleida un grup criminal que estafava asseguradores

La policia espanyola ha arrestat quatre persones per cobrar de forma il·legal indemnitzacions amb grans beneficis

ACN / Àlvar Llobet
31 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:03h
Un cotxe de la policia espanyola en una imatge d'arxiu
Un cotxe de la policia espanyola en una imatge d'arxiu | Europa Press
La policia espanyola ha detingut aquest dilluns un total de quatre persones a Lleida i Madrid per pertànyer, presumptament, a una organització criminal especialitzada a estafar companyies d'assegurances.

El modus operandi del grup es basava en la simulació de robatoris de vehicles i posteriorment cobrar les indemnitzacions corresponents obtenint grans beneficis. La policia va iniciar la investigació el passat abril, després d'inspeccionar una nau industrial a Lleida, on es va localitzar un cotxe d'alta gamma que figurava com a robat el dia abans al municipi madrileny d'Alcobendas. El cotxe va ser trobat amb els seients remoguts, sense les portes laterals ni el capó i amb mostres de manipulació diversa.

La policia va descobrir que la persona que denunciava i l'usuari del cotxe havien simulat el robatori del mateix, actuant de forma pactada amb les persones que estaven desmantellant el vehicle a Lleida. Igualment, es va comprovar que també s'havien denunciat els robatoris d'altres cotxes.

Segons la policia, l'objectiu era aconseguir indemnitzacions de la companyia asseguradora de forma irregular. Per això, els detinguts feien servir diferents modus operandi amb vehicles sinistrats i peces dels mateixos, amb la intenció d'evitar ser descoberts, tant per la mateixa policia com pels departaments de fraus de les asseguradores.
 

Imatge d'un agent de la Policia Nacional Foto: Europa Press

Després de robar el cotxe van denunciar que havia estat cremat

La policia explica que el grup criminal havia adquirit també un cotxe sinistrat a Alemanya. Posteriorment en van robar un altre de similar a l'Estat i el van matricular amb la documentació del primer. Després d'aconseguir assegurar-lo de forma irregular amb una asseguradora, van denunciar que havia estat cremat i van cobrar la indemnització. De forma prèvia, al cotxe li van retirar les peces de valor.

Posteriorment, segons la policia, van tornar a comprar un altre cotxe sinistrat de la mateixa marca i el van fer servir per matricular un altre cotxe similar, amb el que van reparar el cotxe sinistrat. Una vegada va estar reparat, van denunciar novament el seu robatori per cobra, una altra vegada, la indemnització i tornar a fer servir les seves peces.

Quan la policia va descobrir el modus operandi, els agents van continuar investigant i recollint informació, tant de la Direcció General de Tràfic (DGT) com de les diferents companyies asseguradores. Després es van detenir les quatre persones a Lleida i Madrid, i se les acusa de robar vehicles, estafa, simulació de delictes i pertinença a grup criminal.