Natura

Obre a Lleida un nou espai natural de 700 hectàrees únic a Europa

La finca de Raimat es pot visitar de forma gratuïta els caps de setmana a peu, en bicicleta o en globus aerostàtic

per Redacció, 30 de maig de 2021 a les 18:04 |
Un grup de ciclistes, al parc de Raimat | ACN
El celler Raimat obre des d'aquest dissabte la seva finca al públic de forma gratuïta perquè la gent pugui gaudir de la riquesa d'aquest espai natural i agrícola ubicat a 15 quilòmetres de Lleida.

El projecte Raimat Natura es pot visitar els caps de setmana a peu, en bicicleta o en globus aerostàtic, i s'estén per més de 700 hectàrees on conviuen centenars d'ocells aquàtics, rapinyaires en perill d'extinció, mamífers i els conreus de vinya ecològica. També s'hi pot fer rutes guiades o llogar bicicletes elèctriques, entre altres.


El projecte ha comptat amb una inversió inicial de 250.000 euros que s'han destinat a construir un centre d'interpretació, una passarel·la al voltant del pantà de la Clamor i a senyalitzar tres itineraris.

La inauguració de Raimat Natura s'ha fet aquest dissabte en un acte al centre d'interpretació, que ha anat seguit d'un passeig per la nova passarel·la que envolta el pantà de la Clamor. El director del celler, Joan Esteve, ha explicat que el projecte és "quelcom tant simple com obrir les portes de casa nostra als amants de la natura, la vinya i la biodiversitat", en un espai, ha afegit, que fins ara estava tancat i "d'esquenes a la gent".


Un projecte únic a Europa


Raimat Natura és un projecte pioner a Catalunya i únic a Europa que té la voluntat de compartir amb els visitants la gran riquesa natural que hi ha dins la finca de més de 700 hectàrees. 


En aquesta primera fase, Raimat Natura obrirà els dissabtes de les 9 del matí a les 9 del vespre i els diumenges de les nou del matí a les set de la tarda. Així mateix, entre setmana s'hi faran visites organitzades per a centres educatius o altres grups. L'espai es pot visitar a peu, en bicicleta o des de l'aire en un globus aerostàtic. També s'hi pot fer rutes guiades, marxa nòrdica, activitats d'orientació i, fins i tot, llogar bicis elèctriques, entre altres.

 

Participació