La DO Costers del Segre guanya un 93% de vinya ecològica en un any

Lleida passa de 1.109 a 2.146 hectàrees de cultiu ecològic

Bótes de vi a la bodega de Cérvoles
Bótes de vi a la bodega de Cérvoles | ACN
Redacció
28 de maig del 2021
La viticultura lleidatana avança a velocitat de creuer cap a la producció ecològica amb un increment del 93% al darrer any 2020, segons es desprèn de les dades del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Així, la demarcació de la Denominació d'Origen Costers del Segre ha passat de comptabilitzar 2.146 hectàrees de vinya ecològica al 20201, mentre que les dades de 2019 eren de 1.109 hectàrees. Actualment, la DO comptabilitza un total de 4.082 hectàrees inscrites. En els darrers 10 anys la vinya ecològica a Lleida s'ha multiplicat per deu, si es té en compte que al 2010, el CCPAE només tenia registrades 206 hectàrees.

Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre, considera que aquesta dada "constata l'aposta dels viticultors i elaboradors lleidatans per fer uns vins de qualitat amb el màxim respecte pel medi ambient".

De la seva banda, Joan Esteve, director del celler Raimat, considera que la creixent reconversió sostinguda d'hectàrees d'agricultura convencional a ecològica forma part de l'estratègia de sostenibilitat que el celler comparteix amb la resta de cellers de la DO. En aquest sentit, el celler de Raimat ha multiplicat la seva vinya ecològica al passar de 500 a 700 hectàrees en aquest darrer any.