Segueix baixant el nombre d'ingressats als hospitals de Ponent: ara n'hi ha 44

Salut informa de dues persones mortes per Covid-19 en les darreres hores

Una sanitària fent un cribratge
Una sanitària fent un cribratge | Adrià Costa
Redacció
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:29h
La pandèmia segueix a la baixa a la demarcació de Lleida, i això es nota als hospitals. Els centres de les comarques de Ponent tenen actualment un total de 44 pacients ingressats per Covid-19, cinc menys que ahir. Al Pirineu, la xifra de malalts als hospitals és de set persones, una menys que aquest dimecres.

A la demarcació s'han donat només 24 contagis en les darreres hores (22 a Lleida i dos al Pirineu), i s'han registrat dues morts, totes elles a Ponent. Amb aquestes dues moves defuncions, la xifra de difunts des de l'inici de la pandèmia al territori és de 806 persones.

La velocitat de contagi al pla de Lleida puja aquest dimecres dues centèsimes, fins a 0,89, i el risc de rebrot es redueix dos punts, fins els 100.

A nivell de Catalunya, el descens en el nombre de contagis s'ha alentit els darrers dies, després de dues setmanes de caiguda dràstica. Els casos detectats es mantenen força estables, amb lleugera inèrcia a la baixa, motiu pel qual la velocitat de propagació ha pujat de 0,75 a 0,91.

Malgrat tot, la tendència és positiva, amb un nombre creixent de comarques i ciutats que ja no es troben en risc alt de rebrot i els hospitals que es van buidant de pacients Covid.

El descens de la pressió hospitalària és una de les millors notícies recents, ja que el nombre d'ingressats total s'ha desplomat en dues setmanes de 1.363 a 864, mentre que els que estan a l'UCI han passat de 440 a 301, la xifra més baixa des de l'octubre, abans de l'ascens de la segona onada.

L'impacte de la vacuna en els grups d'edat més grans és molt notable i els positius amb tests d'antígens a simptomàtics apunten a que els propers dies la incidència seguirà caient lleugerament.