Mollerussa comptarà amb un nou espai per aprendre el funcionament d'un centre boví

Es tracta d'un projecte vinculat a la formació professional que imparteix el centre en col·laboració amb la UdL

Redacció
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 8:51h
Recreació virtual del nou equipament que es construirà
Recreació virtual del nou equipament que es construirà | Aj Mollerussa
L'Institut Mollerussa comptarà amb un nou equipament docent vinculat a l'aprenentatge del funcionament d'un centre boví i una planta de tractament metanogènic per autoabastiment d'energia.

Es tracta d'un projecte vinculat a la formació professional que imparteix el centre i que es farà en col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL). L'alcalde Marc Solsona ha indicat que es tracta d'un projecte "estratègic" per a la ciutat, ja que promou un "pool de recerca i innovació" al voltant del boví de referència. L'Ajuntament haurà de modificar el POUM per possibilitar l'ampliació de les instal·lacions del centre.

La modificació del POUM prevista preveu incrementar la superfície que s'assigna als equipaments escolars, entre els quals hi ha l'Institut Mollerussa, dels 86.021 metres quadrats als 99.705, eliminant una franja corresponent a espais lliures.

Aquesta modificació del POUM es debatrà en el marc d'un Ple ordinari que tindrà lloc dijous. També s'abordarà l'aprovació d'una modificació de crèdit per un import de 30.700 euros, que inclou una partida de 25.000 euros de despeses derivades del manteniment d'immobles del Grup Sant Isidori com portes de seguretat o sistemes d'apuntalament, entre altres.

Els 5.700 euros restants equivalen a l'import destinat a un conveni de col·laboració que s'ha de signar amb la Fundació de la Unió de Federacions d'Esport de Catalunya i que té per objectiu instal·lar enguany 2 càmeres per enregistrar competicions i entrenaments en el complex esportiu de Mollerussa, en un projecte d'implementació de la digitalització de l'esport català i que beneficia als clubs esportius. En total, es preveu instal·lar 4 càmeres en dos anys.