El cotxe que multa els vehicles mal aparcats a Lleida capta 135 infraccions en només set hores

Els ciutadans rebran una notificació on se’ls explicarà la infracció que han comès, l’import que haurien de pagar i una explicació sobre el nou dispositiu

Redacció
25 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:58h
Imatge del CiviCar
Imatge del CiviCar | Paeria Lleida
El cotxe que controla els vehicles mal estacionats a Lleida, el CiviCar, ha detectat, entre el dia 13 i el dia 19 de maig i en una hora diària aproximada de funcionament, un total de 135 turismes que han comès una infracció de trànsit segons l’ordenança municipal de circulació.

Segons informa la Paeria de Lleida, dels 135, s'han observat 76 estacionaments en doble filera, 12 estacionaments en voreres o zona de vianants, 29 estacionaments en llocs prohibits per senyal de trànsit i 18 altres estacionaments en zones no permeses.

Els carrers on s’han detectat la majoria d’aquestes infraccions de trànsit són al carrer Segrià i Cristòfol de Boleda, a l’Avinguda Prat de la Riba i a l’Avinguda Alcalde Rovira Roure

L'’ordenança municipal de vianants i de vehicles contempla multes entre 80 i 200 euros en funció del tipus d’estacionament.

La Paeria enviarà una carta als infractors

En aquest context, l’Ajuntament de Lleida enviarà cartes d’advertiment entre els conductors i conductores que cometin una infracció de trànsit i siguin enxampats amb el nou dispositiu CiviCar.

D’aquesta manera, els ciutadans que cometin una infracció de trànsit i siguin enxampats amb el nou dispositiu rebran una carta al seu domicili on se’ls informarà del tipus d’infracció realitzada, del lloc on s’ha comès i de l’import que haurien de pagar segons l’ordenança municipal de circulació.

La carta també explicarà breument què és el CiviCar i instarà la ciutadana a complir les normes de circulació i a respectar els vianants i la resta de vehicles que circulen per la ciutat.