Economia

Els segons ajuts arriben a 632 empreses i autònoms de Lleida i del Baix Segre

El Consell del Segrià reparteix prop d'1,2 milions d'euros en aquesta segona convocatòria per al comerç, restauració i serveis

per Redacció, 21 de maig de 2021 a les 17:36 |
El Consell Comarcal del Segrià ha repartit entre 632 empreses i persones autònomes del sector del comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària de Lleida i el Baix Segre els 1.182.834 euros corresponents a la segona convocatòria d'ajuts per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència del confinament del juliol passat.

En concret, 590 de les empreses beneficiàries són de la ciutat de Lleida, 27 d'Alcarràs, 8 d'Aitona, 5 de Seròs, una de Soses i una altra de Torres de Segre, mentre que no s'ha rebut cap sol·licitud de la Granja d'Escarp en aquesta segona convocatòria. Cada empresa o autònom rebrà un total de 1.869,99 euros. Tots aquests beneficiaris no van rebre ajuts en la primera convocatòria.


Les bases d'aquesta segona convocatòria d'ajuts establien que se'n podien beneficiar empreses i autònoms del sector del comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària que haguessin vist reduïda la seva facturació durant el juliol de 2020, com a mínim un 50% respecte el juliol del 2019 com a conseqüència del confinament decretat pel Govern per la Covid-19.

Amb el repartiment d'aquests ajuts, s'esgota la subvenció de 4 milions d'euros procedents del conveni entre el Consell Comarcal del Segrià i la Generalitat, a través del Consorci del Comerç, Artesania i Moda (CCAM), que tenia com a objectiu reactivar el sector del comerç i els serveis dels municipis de la comarca del Segrià més afectats econòmicament per la crisi sanitària de la Covid-19.


Entre la primera i la segona convocatòria, s'han concedit ajuts a 1.330 empreses i autònoms. Amb la primera línia d'ajuts, es van beneficiar 698 empreses o autònoms de Lleida i dels mateixos sis municipis del Baix Segre.

 

Participació