Estrats-Sons de Ponent arriba en format doble i amb 43 propostes musicals

Es vol reivindicar la producció 'quilòmetre 0' en un moment "greu" pel sector musical a causa de la pandèmia

Imatge promocional del recopilatori Estrats - Sons de Ponent
Imatge promocional del recopilatori Estrats - Sons de Ponent | ACN
Redacció
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:35h
El tercer volum d'Estrats-Sons de Ponent serà doble i inclourà 43 propostes musicals, en una iniciativa del Consell Comarcal del Segrià que també ofereix com a novetat la creació de la beca 'Talent Jove', vinculada al projecte i que ha recaigut en Pol Joven, artísticament Hoven, que rebrà 1.500 euros per al seu nou treball.

A la iniciativa s'hi van presentar un total de 60 propostes i tenint en compte aquesta xifra tan elevada s'ha optat per fer un doble CD per posar en escena "l'emergència" de les noves formacions i les consolidades i donar un impulsa al sector davant la "greu" situació per la pandèmia. L'objectiu és doncs reivindicar la producció musical 'quilòmetre 0' de la de demarcació de Lleida.

El termini de presentació de creacions musicals per al nou volum d'Estrats-Sons de Ponent va acabar el passat 16 d'abril i va comptar amb un total de 60 propostes, superant les xifres dels volums anteriors. Aquest fet posa en evidència, segons l'organització, "l'inqüestionable talent" i la producció actual del panorama musical de les terres de Ponent.

Estrats vol reivindicar, doncs, la producció quilòmetre 0, posant de relleu la feina dels artistes al mateix temps que emplaça a les administracions a donar suport a l'escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d'aquesta sedimentació sonora, expliquen els responsables del projecte. En aquest sentit, també apunten que no és una selecció ni un premi o concurs, sinó un "espai de trobada" de l'escena musical de Ponent.

El primer dels dos CD's reuneix estils en la línia del jazz, el rap, la música urbana, el R&B, el folk, el pop íntim, el reggae i el mestissatge. S'hi inclouen els grups Anser & Hoven & Neptú, Lasta Sanco, Yung Rajola, Lia Auris, Vernal, Asori, Eskifits, Segon Passeig, Koers, Enzel, Helen, Manger, Food4Soul, Pixie Dixie, Rap&Sax, Sune, Rabadab, Joan Blau, El Petit de Cal Eril, Uënsdei, Hoven, Marc VI i Tito T & Neus Fité & Naxx.

El segon recopilatori és un viatge per estils on predominen el rock, el metal, el punk, l'indie, el rap, el rapcore i el trash metal, amb Jon Marom, Ciniko, Shad Demn, Pinut, Ego, Fox System, Ars Moris, Hollow Cry, Tinezmith, Lozano, La Família Torelli, Rostoll, BlindPoint, NUDA, Fortys, Edu Escaño, Steinbock, El Canal, I-nuits i Brainwashed.

Aproximadament es faran unes 6.000 còpies que veuran la llum aquest juny de 2021 amb presentació pública i la distribució per mitjà de la revista 'Enderrock'.

Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Segrià vol donar continuïtat a les edicions dels anys 2019 i 2020, tot refermant la seva voluntat d'esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent. La primera edició va comptar amb 20 formacions musicals i la segona amb 22 propostes. Al llarg d'aquestes tres primeres edicions, s'han arribat a presentar fins a 142 formacions musicals.

Més enllà del CD recopilatori Estrats, en la convocatòria per aquest 2021 destaca també la beca 'Talent Jove', que recaurà en Hoven, nom artístic del jove lleidatà Pol JOven, qui després del pas per Thinkin' Wild, ja fa uns anys que ha engegat el seu projecte íntim i personal. La beca està valorada en uns 1.500 euros i anirà destinada a la producció del seu nou treball.