El risc de rebrot al Segrià baixa dels 100 punts per primer cop en gairebé un any

La comarca ha deixat de ser zona vermella

Redacció
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:28h
Una infermera vacunant un temporer
Una infermera vacunant un temporer | ACN
El risc de rebrot a la comarca del Segrià ha baixat per sota dels 100 punts per primer cop en gairebé un any. El 19 de juny de l'any passat, la comarca va registrar 81,68 punts, una dada de dues xifres que ja mai més no s'ha tornat a veure fins aquest dimecres, quan s'ha fixat en 94,6.

El Segrià ha deixat de ser zona vermella de Covid-19 juntament amb la Segarra i el Pallars Jussà. L’Aran i l’Alta Ribagorça es mantenen en zona groga. 

A la regió sanitària de Lleida s'han comptabilitzat 54 casos positius en les darreres hores, per bé que no s'ha registrat cap defunció. La demarcació de Lleida ha superat els 800 morts per culpa del virus. Concretament hi ha hagut 803 traspassos.

D'altra banda, el Departament de Salut ha començat aquest dimecres a vacunar amb Janssen els treballadors d'empreses fruiteres del Baix Segre. La vacunació a aquest sector, que s'aplica independentment de l'edat que tinguin els treballadors, s'ha iniciat a Soses (Segrià) amb l'administració del vaccí monodosi a unes 300 persones.

En els pròxims dies, n'arribaran 3.600 més, que es posaran durant el cap de setmana i la setmana vinent, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés. Així mateix, ha indicat que també hi haurà punts en què es vacunarà als treballadors agraris com ara Alcarràs o Lleida. Vergés també ha explicat que mantenen contactes amb el govern de l'Aragó, que començarà divendres a vacunar treballadors agraris en aquesta comunitat.