Temporada fruita

Afrucat celebra l'inici de la vacunació a treballadors d'empreses fruiteres

Montse Baró assumirà la presidència de l'entitat després de l'estiu

per Redacció, 18 de maig de 2021 a les 19:51 |
Francesc Torres, amb la futura presidenta de l'entitat, Montse Baró | ACN
Afrucat valora molt positivament l'inici de la vacunació anticovid als treballadors d'empreses fruiteres. El president de l'entitat, Francesc Torres, considera que "era de justícia reconèixer que el fruiter és un sector essencial i vulnerable". "Sempre hem cregut que era la manera més eficaç de protegir els treballadors i les poblacions que els acullen, però mai hem volgut passar per davant dels col·lectius més febles que a hores d'ara ja estan majoritàriament vacunats, almenys amb la primera dosi", ha assenyalat.

D'altra banda, l'Assemblea d'Afrucat ha aprovat que Montse Baró, gerent de Baró e Hijos, assumeixi la presidència de l'entitat, prenent així el relleu a Francesc Torres. El canvi es farà efectiu a l'octubre i serà per a quatre anys.


Salut començarà a vacunar aquest dimecres els treballadors del sector agrari. La consellera Alba Vergés visitarà l'inici de la vacunació al municipi de Soses (Segrià). Aquesta era una mesura que el sector agrari i municipis fruiters portaven reclamant des de feia temps. Segons Afrucat, es prioritzarà la vacunació a les empreses que van participar en el programa de cribratges que va posar en marxa el Departament.

Montse Baró assumirà la presidència d'Afrucat a l'octubre


L'Assemblea d’Afrucat celebrada aquest dimarts ha aprovat renovar la presència de l'associació empresarial de fruita de Catalunya. Així, Montse Baró prendrà el relleu al capdavant d'Afrucat a Francesc Torres, un canvi que es farà efectiu a l'octubre. Baró, de 33 anys, és gerent de Baró e Hijos, diplomada en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE i màster per la mateixa universitat.

És la tercera generació de l'empresa familiar, fundada el 1962 pel seu padrí Emilio Baró, que també va ser un dels fundadors d'Asofruit. El seu pare, Josep Maria Baró, era membre de la junta d'Asofruit quan la patronal es va fusionar amb Catalonia Qualitat per crear Afrucat.

 

Participació