Penelles recupera el festival dels murals

El municipi atreu 1.200 visitants cada cap de setmana del mes de maig

Murals i art rural a Penelles
Murals i art rural a Penelles | Josep M Montaner
Redacció
17 de maig del 2021
Actualitzat el 25 de març del 2024 a la 13:51h

Els murals i l'art rural tornen a envair els carrers Penelles (Noguera) en la 6a edició del Gargar que enguany, com a novetat, torna amb format de festival i ho fa durant tots els caps de setmana de maig, per evitar aglomeracions. També amb l'objectiu de controlar l'aforament, és obligatori reservar aparcament amb antelació.

Amb aquestes mesures, l'Ajuntament calcula que cada cap de setmana 1.200 persones visitaran el certamen. A la 6a edició del Gargar hi participen 12 artistes d'estils diversos arribats de diferents punts de la geografia catalana i de l'Estat espanyol, els murals dels quals se sumaran als 108 que ja hi ha pels carrers d'aquest municipi d'uns 460 habitants.

L'any passat la pandèmia va obligar a ajornar el festival a l'agost, amb un format que també es va allargar un mes però sense activitats i amb la participació exclusivament d'una desena d'artistes. Aquest any, en canvi, el Gargar ha retornat al seu calendari habitual al mes de maig i ho ha fet recuperant el format de festival que durant tots els caps de setmana del mes omple Penelles d'artistes, activitats, tallers i música.

Ja a l'equador del festival, pels carrers s'hi poden veure els primers murals finalitzats d'aquesta edició, mentre en altres parets els artistes pinten amb pinzells i pintura o amb pots d'esprai les seves creacions. En total, hi participen 12 artistes de Catalunya i d'altres punts de l'Estat espanyol, a més de col·lectius convidats com els 'Urban Soldiers' de Lleida que aquest diumenge han deixat la seva empremta en una paret del municipi.

Arxivat a