Tribunals

El caçador que va matar un pagès a l'Urgell el 2014, condemnat a 4 anys i mig de presó

Denega el recurs que va presentar l'acusat i la sentència ja és ferma

per Redacció, 14 de maig de 2021 a les 09:45 |
Imatge de l'acusat durant el judici | ACN
El Tribunal Suprem ha condemnat a 4 anys i mig de presó el caçador de Sant Just Desvern que va matar un pagès a Santa Maria de Montmagastrell, nucli agregat a Tàrrega, al desembre de 2014. La pena ja és ferma després que la sala ha denegat un recurs interposat pel condemnat i ha confirmat la pena dictada.

L'home, de 80 anys només va estar en presó de forma preventiva durant uns mesos, i ara la sentència del Suprem s'haurà d'executar per la qual cosa haurà de tornar a ingressar en un centre penitenciari.


Els fets van tenir lloc el 18 de desembre de 2014 quan el condemnat va discutir amb la víctima, que era el propietari dels terrenys on l'acusat estava caçant amb companyia d'uns altres caçadors. Tot i que l'home ha volgut al·legar que el tret va ser de forma accidental, tant l'Audiència de Lleida com ara el Suprem ha determinat que les lesions demostren que va ser "directe i intencionat". El caçador va ser jutjat al 2017 per un jurat popular que va descartar culpar-lo d'assassinat perquè ca considerar que no havia quedat provat que hi hagués indefensió.

D'altra banda, la rebaixa de pena en un any s'ha aplicat després de tenir-se en compte l'atenuant de reparació del dany ja que el condemnat va indemnitzar a la família de la víctima, de 53 anys, amb 400.000 euros.

 

Participació