La Sareb cedirà 60 habitatges a l'Empresa Municipal d'Urbanisme de Lleida

Els pisos es destinaran a lloguer assequible per a famílies amb dificultats d'accés al parc d'habitatges comercial

Sergi Talamonte, en roda de premsa
Sergi Talamonte, en roda de premsa | ACN
Redacció
12 de maig del 2021
La Sareb, societat que gestiona els actius immobiliaris de les entitats financeres auxiliades, cedirà 60 habitatges a l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) de Lleida, després de l'acord assolit aquest dimecres entre ambdues parts. Tots els pisos estan situats a la ciutat de Lleida i es destinaran a lloguer assequible per a famílies amb dificultats d'accés al parc d'habitatges comercial.

En una primera fase, se'n posaran 33 a disposició fins arribar als 60 que preveu l'acord. La cessió, per un període de quatre anys prorrogables un any més, s'articularà mitjançant un conveni de col·laboració i contractes d'usdefruit en favor de l'EMU. Serà l'operació més important de cessió de pisos per part d'una entitat a l'Empresa Municipal d'Urbanisme.

"Avui és un dia important en la defensa del dret a l'habitatge, ja que amb aquests 60 pisos signem l'operació més gran de cessió per part d'una gestora d'habitatge que mai hagi portat a terme l'EMU", ha destacat el tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria, Sergi Talamonte.

El responsable municipal ha explicat que aquests habitatges "tindran un marcat caire social" perquè "es tracta d'habitatges que es destinaran a lloguer assequible per a famílies amb dificultat d'accés a l'habitatge", en un moment en què des de "l'Oficina Local d'Habitatge s'estan detectant que l'emergència d'habitatge afecta cada cop a més famílies per la crisi derivada de la Covid", ha remarcat Talamonte.