Aforament complet en els espectacles de la Festa Major de Lleida

Persones que no tenien entrada han pogut accedir als concerts després que un 15% dels ciutadans que van fer reserva no ocupessin les localitats

Imatge de la plaça Sant Joan, plena
Imatge de la plaça Sant Joan, plena | Paeria Lleida
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:48h
Un 15% de les persones que havien fet reserva prèvia per als concerts i actes de les Festes de Maig de Lleida no ha acabat ocupant les localitats, segons ha explicat l'alcalde Miquel Pueyo.

Per cobrir els seients buits, s'ha permès l'entrada a persones que s'esperaven fora del recinte i sense entrada. En aquest sentit, la Paeria revisarà el sistema de reserva d'entrades amb vista a pròximes celebracions. A manca dels concerts d'aquesta vespre, unes 14.000 persones han assistit als diferents espectacles de les festes.

D'altra banda, Pueyo ha explicat que a l'entorn d'una trentena de firetes s'instal·laran la segona quinzena de maig a l'antiga ubicació dels Camps Elisis, després de l'acord assolit amb l'Associació de Firaires de Lleida.

Pueyo també ha destacat que el nou macroescenari que s'ha instal·lat als Camps Elisis "ha estat una sorpresa potent" i ha posat en valor el fet de "tornar a fer concerts a l'aire lliure". Aquestes Festes de Maig, que ha tingut un pressupost d'uns 220.000 euros, han comptat amb la participació d'uns 120 artistes i d'unes altres 120 persones, entre tècnics, muntadors i personal de seguretat.

L'alcalde ha destacat que no s'ha registrat "cap incident" durant les festes, un fet que considera positiu tenint en compte que desenvolupa amb limitacions d'aforament i mesures sanitàries per la covid-19. En aquest sentit, desitja que les Festes de la Tardor "es puguin celebrar sense moltes de les restriccions actuals".

Problemes amb el sistema de reserva prèvia d'entrades

L'alcalde ha reconegut que el sistema de reserva d'entrades va generar alguns problemes i ha dit que ho revisaran. Un problema en el sistema informàtic va permetre que algunes persones acumulessin nombroses localitats per a un mateix espectacle, malgrat que la majoria van retornar les que se'ls havien assignat de més i es van tornar a posar disposició del públic interessat. A més, un 15% de les localitats reservades per als espectacles i concerts no s'han acabat ocupant.