El Lleida Esportiu podria jugar a la mateixa categoria que el seu filial, el Vilafranca

Això passaria si es confirma el descens del conjunt lleidatà i l'ascens de Tercera Divisió dels de l'Alt Penedès

Albert Esteve, president del Lleida Esportiu
Albert Esteve, president del Lleida Esportiu | Lleida Esportiu
Josep Regany
11 de maig del 2021
Actualitzat el 12 de maig a les 17:03h
La decebedora temporada del Lleida Esportiu pot acabar en una situació del tot inusual; el primer equip i el seu filial podrien coincidir en la mateixa categoria. Aquest fet es produiria si els lleidatans baixen de categoria i el Vilafranca ascendeix des de la Tercera Divisió. Els dos conjunts podrien trobar-se a la Segona Divisió RFEF, la quarta categoria del futbol espanyol i la segona del futbol d'afeccionats. 

Aquesta temporada el Lleida Esportiu i el Vilafranca van estrenar un acord de vinculació que estipulava que el club d'Albert Esteve captava el conjunt de l’Alt Penedès com a filial. L'acord es va fer oficial durant l'estiu de l'any 2020 i concretava un any de durada amb opció a ampliar-lo.

Amb aquest moviment, el Lleida Esportiu es va assegurar un salt progressiu dels seus jugadors de la base cap al primer equip, que disputava la Segona Divisió B. Tenint en compte que el Lleida B competeix a la Segona Catalana, el propietari del club del Camp d'Esports veia en el Vilafranca un club idoni per evitar que els joves futbolistes haguessin de fer un salt de categories massa gran.