Lleida tallarà carrers per festa major per instal·lar vetlladors a bars i restaurants

Les restriccions s'aplicaran dissabte i diumenge, de 12 a 17 h, i de les 20 h de dilluns a les 23 h de dimarts

Veïns de Lleida asseguts a la terrassa d'un bar
Veïns de Lleida asseguts a la terrassa d'un bar | ACN
Redacció
06 de maig del 2021
L'Ajuntament de Lleida tallarà quatre carrers de la ciutat del 8 a l'11 de maig, coincidint amb el pont festiu de la Festa Major de Maig, per facilitar la instal·lació de vetlladors per part de bars i restaurants. Donat que el dia 11 de Maig és la festivitat de Sant Anastasi, patró de Lleida, la Paeria amplia la mesura als quatre dies, ja que, a més, diumenge és el darrer dia de vigència de l'estat d'alarma i els bars i restaurants podran tancar més tard.

A Catalunya, l'horari per aquests locals s'ha allargat fins a les 23 h. El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha assenyalat que la Paeria intenta facilitar mesures d'aquest tipus per ajudar el sector de la restauració a anar recuperant la normalitat.

Els talls es duran a terme en dues franges horàries, dissabte i diumenge, de 12 a 17 h, i dilluns dia 10 es tallarà de les 20 h fins el dimarts dia 11 a les 23 h. Els talls de carrers es faran al carrer Teuleries; a l'avinguda Dra. Castells, en sentit de l'avinguda de l'Estudi General, des del carrer Riu Bessos fins a l'avinguda Estudi General; al carrer del Nord, entre els carrers de Ramon Castejón i Maria Sauret, i al carrer de Sant Martí, en ls trams compresos entre l'avinguda de Prat de la Riba i Bonaire, i entre els carrers Bonaire i Camp de Mart. La cruïlla de Sant Martí amb Bonaire es mantindrà oberta.

A la vegada, la Paeria ampliarà l'espai de la vorera al carrer Bonaire, perquè els locals també puguin ubicar-hi terrasses. Aquestes actuacions seran degudament senyalitzades, amb tanques, cons i material per fer efectiu els talls. Des de l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament avisaran els veïns de la zona, així com als propietaris dels guals afectats.