L'art de captivar els futbolers

El primer club de futbol de la ciutat, el Lleida Esportiu, té problemes per atreure els seguidors mentre que l'Atlètic Lleida, de Primera Catalana, posa mig miler de persones al camp a cada partit

07 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:01h
Les grades del camp de l'Atlètic Lleida, plenes
Les grades del camp de l'Atlètic Lleida, plenes | Jordi Echevarría
El futbol a la ciutat de Lleida es viu diferent en funció de l'equip que juga. El primer club de la ciutat, el Lleida Esportiu, té problemes per atreure l'afició al Camp d'Esports mentre que les graderies del camp de l'Atlètic Lleida, equip de la Primera Catalana i que compta amb una potent inversió d'empresaris lleidatans, s'omplen a cada partit.

La diferència és cada cop més evident i obliga a una reflexió sobre l'atracció de l'entitat propietat dels Esteve. El Lleida Esportiu no és un atractiu per als futbolers lleidatans, i l'estadi buit a cada matx n'és una mostra. L'aforament del camp a cada matx oscil·la entre les 300 i les 700 persones, una xifra excessivament curta per un club que aspira al futbol professional i que s'ha fixat cada any l'ascens com a objectiu.

A Lleida hi ha poques ganes de veure el seu equip de Segona B. No hi ha ambient de futbol i les grades només agafen color quan es disputa el play-off (fa cinc anys que el Lleida no s'hi classifica) o quan es juga un partit de Copa del Rei.

L'altra cara de la moneda és l'Atlètic Lleida, que ha aconseguit el que Albert Esteve no ha pogut en deu anys; posar gent al camp. Un dels factors més importants d'aquest jove equip recau en la procedència dels seus jugadors. De les 24 fitxes actives que disposa l'Atlètic Lleida, més del 85% de jugadors són formats en equips de la demarcació de Lleida, fet que porta a un arrelament i a un nombre molt elevat de seguidors que els ha vist jugar des de ben petits.

En canvi, al club dirigit pels Esteve hi ha una presència residual de jugadors de la casa, amb plantilles gairebé noves cada temporada i un protagonisme molt escàs del planter, on el seu juvenil disputa la màxima categoria nacional.

El president de l'Atlètic Lleida, Xavier Batalla, assegura a aquest diari que la idea del club és convertir-se en un catalitzador futbolístic que atregui afeccionats de la ciutat: "Al camp hi venen seguidors del nostre equip, dels equips contraris, familiars, exjugadors...", diu Batalla, que apunta que a cada jornada s'hi posen entre 400 i 500 persones. En aquest sentit, recorda que podrien entrar més seguidors si no fos pels rigors de les mesures sanitàries, que han obligat a limitar l'aforament al camp.
 

Les grades del camp de l'Atlètic Lleida, plenes Foto: Jordi Echevarría

 

El Camp d'Esports, en un partit d'abans de la pandèmia Foto: Dani Badia