Tribunals

El jutge ordena a Fira de Lleida acceptar la presència de l'exèrcit espanyol

L'ens firal acata la mesura cautelar i habilita un enllaç al web perquè l'Exèrcit pugui participar al certamen online

per Redacció, 6 de maig de 2021 a les 11:03 |
Imatge de la protesta a la fira de FP | ACN
El jutjat de primera instància número 5 de Lleida ha ordenat a Fira de Lleida acceptar la presència de l'Exèrcital saló de formació i ocupació Formaocupa, segons ha avançat Segre.

La Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida va rebutjar el 30 d'abril per unanimitat la sol·licitud de participació de l'Exèrcit al saló en considerar que no s'ajustava a les normes generals de participació al certamen ni al Codi Ètic de la Fundació, "basat en els valors i principis de la cultura de la pau i dels drets humans".


El Ministeri de Defensa, però, va presentar un escrit al jutjat demanant l'adopció de mesures cautelars contra aquest veto i el jutge l'ha derogat en una interlocutòria emesa a última hora d'aquest dimecres.
Fonts de Fira de Lleida han explicat que aquest dijous han rebut via telemàtica la interlocutòria, un fet que no és massa habitual, i que al llarg del matí habilitaran un enllaç al web del certamen firal online per tal que l'Exèrcit hi pugui participar les poques hores que encara queden perquè finalitzi.


FormaOcupa es va inaugurar aquest dimecres, sense la presència de l'Exèrcit, i es clou aquest dijous.

 

Participació