Tàrrega celebrarà la seva Festa Major amb una trentena d’activitats

Totes les activitats seran amb aforament limitat i es podran reservar localitats de forma online

Cartell de la Festa Major de Tàrrega
Cartell de la Festa Major de Tàrrega | Ajuntament de Tàrrega
Redacció
05 de maig del 2021
Tàrrega celebrarà del dimecres 12 al diumenge 16 de maig els actes culturals de la Festa Major, amb una trentena d'activitats organitzades pel consistori i les entitats de la ciutat amb la voluntat de mantenir l'esperit de la festivitat respectant totes les mesures sanitàries a conseqüència de la Covid-19.

Totes les activitats seran amb aforament limitat i es podran reservar localitats a la web www.culturatarrega.cat a partir del divendres 7 de maig, després de la presentació oficial del programa en roda de premsa.

Àmplia programació musical amb Gertrudis i Clara Peya

Un dels caps de cartell serà el grup català Gertrudis, que publica el disc No em dóna la gana, i actuarà dissabte 15 de maig al Càmping Municipal a les 8 del vespre en un concert on també intervindrà Maruja Limón.

Divendres 14 s'obrirà la programació musical amb 2princesesbarbudes, que combinaran pop i humor per a tota la família al Teatre Ateneu. Agafarà el relleu l'Orquestra Mediterrània, i s'acabarà amb The Tyets i The Goliards Collective.

Dissabte a la plaça del Carme actuaran els targarins La Follia, la jove formació de brass band, i Carlitos Miñarro, el cantautor local de rumba. A la plaça de l'Estanyol de Sant Eloi, serà el torn d'Inmotion Sax Quartet. I a La Soll de Tàrrega se celebrarà el vermut musical d'Agrat i Lo Tossino amb les actuacions de Kilimak i Band the Marxa. 

Finalment, diumenge 16 el Teatre Ateneu acollirà un altre dels grans reclams musicals amb el concert de l'artista Clara Peya, que presentarà els temes del seu nou treball discogràfic, Perifèria. Aquest dia també hi haurà concert amb l'Orquestra Saturno.

L'Eixida i el Mercat del Coc s'adapten a la nova situació

La cultura popular serà un dels puntals de la Festa Major i enguany el tradicional ball de l'Eixida es traslladarà al Teatre Ateneu dijous 13 a les 20.30h. Les diferents entitats locals oferiran una exhibició de balls tradicionals amb música en directe que anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega i els Grallers de la Barra.

Dissabte a la tarda se celebrarà el Mercat del Cóc, una adaptació del tradicional Firacóc en què es dona preferència a la venda de cóc. La quantitat de parades serà inferior respecte els anys anteriors, ja que aquest any només hi haurà parades de forns de pa i pastisseries de Tàrrega. Tampoc hi haurà tallers ni degustacions.

El teatre i el circ també tindran el seu espai

La capital de l'Urgell també comptarà amb actuacions teatrals. El Circuit Nòmada de FiraTàrrega oferirà l'espectacle de carrer Psike de la companyia basca Markeliñe el divendres 14 a les 21.30h a la Plaça de l'Hort del Barceloní. La BAT presentarà l'obra Casats per amor a la pasta, que es representarà el dissabte 15 a les 20h a l'Ateneu. Per la seva banda, el Circ Històric Raluy oferirà diverses representacions en la carpa que instal·larà al carrer Salvador Espriu.