Aspid busca voluntaris amb discapacitat per a identificar barreres

Volen garantir la seva participació en àmbits com la mobilitat, l'habitatge, l'oci, l'ocupació o les relacions personals

Redacció
05 de maig del 2021
L'associació Aspid de Lleida i l'Institut Guttmann de Barcelona busquen mil voluntaris amb una discapacitat per a desenvolupar un projecte destinat a identificar les barreres que limiten la seva participació en la societat.

Els voluntaris d'aquesta iniciativa participaran de forma digital en el projecte i rebran qüestionaris que abastaran diferents aspectes que determinen la seva participació en àmbits com la mobilitat, l'habitatge, l'oci, l'ocupació o les relacions personals, ha informat Aspid aquest dimecres en un comunicat.

L'Institut Guttmann i Aspid traslladaran la informació del projecte a entitats, organismes públics i la societat en general amb l'objectiu de generar canvis basats en les necessitats reals d'aquests col·lectius. Els investigadors volen aconseguir un col·lectiu de voluntaris el més gran possible perquè els resultats siguin un reflex de la realitat.

Aspid, que va presentar dimarts el projecte als seus socis, assenyala que les persones amb una discapacitat han d'afrontar diàriament múltiples dificultats, des d'anar a una entrevista de treball i no poder entrar a l'oficina perquè no és accessible, fins a arribar a un bar i que el bany adaptat de l'establiment s'utilitzi com a magatzem.