Els estudis universitaris d'INEFC arriben al Pirineu lleidatà

Obrirà el curs 2021/22 oferint 40 places per a alumnes del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

Presentació del grau d'INEFC als Pirineus
Presentació del grau d'INEFC als Pirineus | Diputació de Lleida
Redacció
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:42h
El Govern ha presentat, el Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport que s’oferirà a partir del curs 2021/22 al nou centre d’INEFC Pirineus, a la Seu d’Urgell. El curs s'ha presentat al Parc del Segre, on ha quedat palesa la importància dels nous estudis universitaris per al món de l’esport i pel territori de l’Alt Pirineu. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha definit la nova seu com “un pas endavant en la cohesió i l’equilibri territorial”. 

El nou centre de la Seu d’Urgell suposa “una aposta per la descentralització de l’esport, aprofitant els recursos orogràfics que ens faciliten els Pirineus; i un pas endavant en la internacionalització de la formació esportiva, amb països molt propers com França i Andorra”.

El secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha insistit en la idea de la importància dels nous estudis per a la seu d’Urgell, "la Seu ja és llar de molts esportistes del país, ja acull un gran nombre de competicions esportives del nostre país, i el fet de posar-hi la formació universitària és la cirereta que reforça l’olimpisme de la capital de l’Alt Urgell i reforçarà totes les comarques de l’Alt Pirineu”, ha assegurat Figueras.

Les classes s'iniciaran en un edifici provisional, a l'espera de la construcció d'un edifici exclusiu per al grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport dels Pirineus.