Medi ambient

El PSC rebutja la implantació de macroparcs eòlics i solars en zones de regadiu

Ordeig exigeix al Govern planificar aquestes instal·lacions de "manera ordenada" i "en consens amb el territori"

per Redacció , 4 de maig de 2021 a les 16:20 |
El PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran rebutja "rotundament" la implantació de macroparcs solars i eòlics en zones de regadius "tal com es pretén fer en zona regable del Garrigues Sud".

El primer secretari de la Federació de PSC de Lleida, Pirineu i Aran i diputat al Parlament, Òscar Ordeig, ha lamentat que "la Ponència d'energies renovables de la Generalitat hagi donat llum verda al primer tràmit, d'esquena a ajuntaments i comunitats de regants, a quatre grans parcs solars a les Garrigues, que està previst que ocupin bona part de la zona de regadius consolidada de Garrigues Sud a la Granadella, Llardecans i Maials".


El PSC exigirà al Govern planificar aquestes instal·lacions de "manera ordenada" i "en consens amb el territori". Ordeig ha remarcat que els socialistes aposten per implementar cada cop més la producció i ús d'energies renovables "però cal fer-ho partint d'uns criteris clars i de distribució per tot Catalunya".

En aquest sentit, ha explicat que exigiran al Govern un mapa de planificació de parcs eòlics i solars "de manera ordenada i en consens amb el territori". "No poden seguir prenent decisions des d'un despatx a Barcelona sense conèixer la realitat de què és el reg i el cultiu per zones com les Garrigues, on tant s’ha invertit per disposar d'un reg consolidat", ha afirmat.


A la vegada, el PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu Aran ha expressat el seu suport a les comunitats de regants, les quals han presentat nombrosos recursos a aquests projectes "per tal de no perdre superfície de regadius".

 

Participació