coronavirus

Les residències lleidatanes no registren cap positiu per primer cop des de l'inici de la pandèmia

Tots els geriàtrics de la demarcació de Lleida tenen qualificació verda

per Redacció , 4 de maig de 2021 a les 12:46 |
Personal sanitari fent la prova PCR | ACN
Totes les residències lleidatanes estan lliures de Covid-19. Mai fins ara no s'havia registrat un número 0 en casos positius de contagis als geriàtric de la demarcació. Tots els centres tenen actualment el segell en verd. Segons dades del Departament de Salut, la tendència a la baixa en el nombre de casos ja es ve donant des de l'inici de la vacunació a finals de l'any passat i de fet, la setmana passada només hi havia un cas aïllat amb coronavirus a la residència assistida de Torres de Segre, al Segrià.

Tot i aquesta bona notícia, preocupa l'ocupació a les UCI dels hospitals lleidatans i, en especial, el perfil dels malalts, més joves que fa uns mesos. Amb la gent gran vacunada, el virus ataca ara gent més jove que necessita ingrés a les unitats de vigilància intensiva.


L'agressivitat de la variant britànica flagel·la més, per la qual cosa l’edat mitjana dels pacients és de 60 anys. En centres com l'Arnau de Vilanova s'han registrat casos en les darreres setmanes de persones de 30, 40 i 50 anys amb quadres greus provocats pel Covid-19.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació