El Refugi dels Peluts redueix a la meitat l'ocupació de gats i gossos en tres anys

Ara hi ha 65 animals al Refugi dels Peluts, la xifra més baixa de la seva història

Redacció
03 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:38h
Imatge de dos gossos al refugi
Imatge de dos gossos al refugi | Ajuntament de Lleida
El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) de Lleida, el Refugi dels Peluts, allotja actualment 65 animals (46 gossos i 19 gats), la xifra més baixa en l’històric d’ocupació del centre. El Refugi dels Peluts ha reduït pràcticament a la meitat l’ocupació registrada el 2018, any que es va tancar amb 111 animals (79 gossos i 32 gats), mentre que l’any següent, el 2019, hi havia 91 animals al refugi (69 gossos i 22 gats).

El refugi ha patit diverses modificacions, entre les quals, el canvi del dinamitzador o l'aparició a xarxes socials a través de Facebook i Instagram. Les adopcions s'han mantingut els darrers 3 anys en nivells elevats, per sobre dels 200 animals anuals, amb un lleuger descens el 2020, on, malgrat la Covid-19, es van assolir 220 adopcions, tan sols 23 menys que l’any anterior.

L’altre factor que explica la reducció de la xifra d’animals és l’increment constant del nombre de gossos i gats recuperats per l'amo, una millora relacionada amb l'augment de propietaris que identifiquen amb xip i censen el seu animal. L’any 2020 es va assolir el màxim d’animals censats en un any, 1.992, per sobre dels 1.886 de l’any anterior i dels 1.829 que es van censar el 2018.

Millores en la gestió del centre i en les infraestructures

Durant els darrers mesos s’han portat a terme al refugi nombroses reformes que han contribuït a la millora del benestar dels animals. S'han fet treballs de millora en les gàbies interiors, el pati o l’ampliació de la zona de passeig, amb la instal·lació de tanques perimetrals per a disposar de tres espais separats. A més, s’han plantat 30 arbres, s’ha refet la zona d’aparcament i en les properes setmanes es preveu completar la reforma de la zona de quarantena, tant de gats com de gossos, i la font per als gossos.