Interior

Sàmper avala crear una Regió d'Emergències al Pirineu: «Em sembla del tot oportú»

Reconeix que el Parc de Bombers de Seròs està en condicions "lamentables" i es compromet a donar-li prioritat

per Redacció, 3 de maig de 2021 a les 16:30 |
Miquel Sàmper, Ramon Farré i Jordi Solà, a Lleida | ACN
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, comparteix la proposta dels Bombers de crear una regió d'emergències al Pirineu per poder destensionar la feina de la Regió d'Emergències de Lleida i per poder donar una resposta més ràpida a qualsevol emergència que tingui lloc en aquest territori. "Em sembla del tot oportú", ha dit en una visita a Lleida.

També ha reconegut que el Parc de Bombers de Seròs està en condicions "lamentables" i es compromet a donar-li prioritat si torna a ser conseller o, en cas de no ser-ho, a passar-li la demanda a la nova persona responsable d'Interior. Sàmper, però, recorda que per fer realitat aquestes dues peticions, cal dotació econòmica i, per tant, recorda, que es formi un nou govern i s'aprovin els pressupostos.


Sàmper ha fet aquest dilluns una visita institucional a Balaguer i Lleida, acompanyat del delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré. Primer ha visitat a les obres d'adequació i millora del Parc de Bombers de la Generalitat de Balaguer i posteriorment ha anat a les dependències del Parc de Bombers i la Regió d'Emergències de Lleida, on ha estat rebut pel cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà. A la tarda, el conseller ha visitat la Regió Policial de Ponent.

El cos de Bombers ha aprofitat la visita per traslladar al conseller alguna de les reivindicacions històriques al territori, com ara la necessitat de construir un nou Parc de Bombers a Seròs. Sàmper ha reconegut que aquest equipament del Baix Segre Parc està en condicions "lamentables" i "inhabilita la tasca que hauria de fer un servei d'emergències". El conseller d'Interior ha assegurat que en "pren nota" i que serà una de les prioritats del nou Govern a l'hora d'aprovar els pressupostos.


També depèn dels pressupostos perquè sigui una realitat, ha dit, la creació d'una nova Regió d'Emergències al Pirineu. Per Sàmper seria "del tot oportú" per "destensionar" la feina que ara s'assumeix des de la Regió d'Emergències de Lleida. També perquè el Pirineu té particularitats pròpies, ha afegit, que la fa mereixedora d'aquesta infraestructura que serviria per millorar l'agilitat en la resposta a qualsevol emergència que es donés al Pirineu.

 

Participació