Es constitueix la taula estratègica per a l’impuls de l’aeroport de la Seu d’Urgell

El president de la Diputació ha demanat que s’estudiï la possibilitat d’incorporar a aquesta taula les institucions andorranes.

per NacióLleida, 18 d'abril de 2011 a les 16:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha participat aquest dilluns en la reunió de constitució de la taula estratègica per a l’impuls de l’aeroport de la Seu d’Urgell que s’ha celebrat a les mateixes instal·lacions de l’aeroport de la Seu d’Urgell. L’acte ha estat presidit pel director general de Transport i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font.


Aquesta taula estratègica s’ha creat com a instrument d’interlocució en el procés de redacció del Pla de negoci d’aquesta infraestructura aeroportuària, concebuda per donar servei de transport aeri principalment a l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra.
 

Formen part de la taula estratègica el Govern de la Generalitat , la Diputació de Lleida, els ajuntaments de La Seu d'Urgell, Montferrer i Castellbó i Ribera d'Urgellet, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell i l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell. El delegat territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, actuarà com a Coordinador de la Taula. El president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha demanat que s’estudiï la possibilitat d’incorporar a aquesta taula les institucions andorranes.
 

Les funcions de la taula estratègica per a l’impuls de l’aeroport de La Seu d'Urgell són avançar en el posicionament estratègic de la infraestructura, redactar un pla de negoci amb accions comercials concretes conjuntament amb el Govern de la Generalitat, actuar com a òrgan estable de promoció de l’aeroport i de consulta i debat entre les institucions integrants, organitzar, promoure i donar suport a les iniciatives vinculades amb el desenvolupament de l’aeroport i en concret les relatives a vertebració econòmica del territori i al foment de l’activitat econòmica.
 
El desenvolupament d’aquestes funcions han de fomentar l’aviació general (aviació privada, de negocis i turística, esportiva, treballs aeris, inspecció i emergències), la realització d’accions que permetin fomentar el sector turístic pirinenc i potenciar projectes de formació.
 
La primera fase del pla director comportarà la construcció de deu hangars que ja han estat adjudicats, així com la construcció d’un restaurant, infraestructures que es vol que estiguin enllestides durant el 2011, mentre que pel 2012 l’objectiu és aconseguir la transformació d’aeròdrom privar a aeroport comercial, i construir una miniterminal on poden fer el check-in dels passatgers que utilitzin l’aeroport de la Seu com a base dels seus vols amb els companyies d’aerotaxis.

 

Participació