Demanen que l’avinguda de l’Exèrcit de Lleida es rebategi amb el nom d’Arcadi Oliveres

La plataforma celebra que l'Exèrcit no hagi demanat, de moment, assistir a la Fira de Formació i Ocupació de la ciutat

Arcadi Oliveres
Arcadi Oliveres | Adrià Costa
Redacció
30 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:25h
La plataforma "Desmilitaritzem l'Educació" ha començat el procés per demanar a l'Ajuntament de Lleida que l'avinguda de l'Exèrcit passi a anomenar-se avinguda d'Arcadi Oliveres, en homenatge a l'economista i expresident de Justícia i Pau mort el 6 d'abril. Consideren que Oliveres ha estat un "referent" en la lluita contra la militarització, a més d'un "gran lluitador pels drets humans, per la pau i les llibertats i per la justícia social".

Per això, defensen que és la "persona adient" per substituir el nom de l'avinguda de Lleida dedicada a l'Exèrcit. D'altra banda, la plataforma defensa que l'Exèrcit no hagi demanat, de moment, participar a la Fira de Formació i Ocupació que tindrà lloc els propers dies 5 i 6 de maig a la ciutat.

Desmilitaritzem l'Educació ha anunciat aquest dijous que presentarà en breu una moció al ple de la Paeria de Lleida per sol·licitar i obrir el procés per demanar el cavi de nom de l'actual avinguda de l'Exèrcit per avinguda d'Arcadi Oliveres. Des de la plataforma han explicat que ja han mantingut trobades informals amb la regidoria d'Educació per debatre la proposta i que esperen que el procés corresponent, un cop hagi passat pel ple i, posteriorment, ple Consell de la Ciutat, es faci "el mes ràpid possible".
 

Membres de la plataforma Desmilitaritzem Lleida Foto: ACN