PATRIMONI

El Bisbat de Lleida autoritza l'inici de les obres de rehabilitació de l'església d'Algerri

L'edifici està tancat al culte des de l'abril del 2018 arran de l'aparició d'esquerdes en gran part de l'estructura

per Redacció, Algerri | 29 d'abril de 2021 a les 17:13 |
Façana de l'església d'Algerri (Noguera). | Laura Cortés/ACN
El Bisbat de Lleida ha signat aquest dijous el contracte per començar les obres de rehabilitació de la parròquia de la Purificació de la Mare de Déu d'Algerri (Noguera). L'església està tancada des de l'abril del 2018 a causa de l'aparició d'esquerdes en gran part de l'estructura de l'edifici per un problema de fonamentació dels seus suports.

Fa tres anys, els tècnics i les autoritats del poble van aconsellar tancar el temple al culte per evitar riscos. Des d'aleshores, les celebracions i activitats pastorals es porten a terme en un local cedit per l'Ajuntament. Els treballs, amb un cost de 453.556,66 euros, aniran a càrrec de l'empresa Biosca i s'allargaran uns sis mesos.


Les obres es finançaran amb diverses subvencions públiques. En concret, 195.936,84 euros provenen del Programa Operatiu Feder 2014-2020 de Catalunya; 37.546 euros els aporta el Departament de Cultura; 100.000 euros, la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, i es complementaran amb les aportacions dels fidels de la parròquia d'Algerri i del Bisbat de Lleida.

 

Participació