coronavirus

La Generalitat aparta el Bisbat d'Urgell de la gestió de la residència de Tremp

Sant Joan de Déu-Terres de Lleida s’encarregarà de la gestió del geriàtric durant els propers quatre anys

per Jordi Ubach Llorens , 29 d'abril de 2021 a les 10:14 |
Entrada principal de la residència Fundació Fiella de Tremp | Jordi Ubach
La Generalitat de Catalunya ha decidit apartat de manera definitiva la Fundació Fiella, propietat del Bisbat d'Urgell, de la gestió de la residència de Tremp.

Segons ha avançat elDiario.es i ha pogut confirmar Pallars Digital, l’entitat Sant Joan de Déu-Terres de Lleida serà l’encarregada d’assumir la gestió temporalment durant els propers quatre anys. Un brot al geriàtric iniciat a finals de l’any passat va causar la mort de 61 residents. Mentrestant, la Fiscalia continua investigant el centre per presumpte homicidi imprudent.


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha confirmat a aquest diari la seva decisió de “no retornar” la gestió de la residència Sant Hospital de Tremp a la Fundació Fiella, una entitat eclesiàstica que depèn del Bisbat d’Urgell. Una decisió que s’ha pres un cop s’han analitzat totes les actes de la inspecció dels serveis socials i de la intervenció de la residència davant les “greus mancances” que s'hi van detectar.

La conselleria ha informat que va requerir a la Fundació Fiella perquè trobés una nova gestora per la residència amb el vist-i-plau del Departament. En aquest sentit, la proposta de la Fundació Fiella ha estat que sigui l’Hospital Sant Joan de Deu–Terres de Lleida, que és qui està al càrrec des del gener d’aquest equipament. Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació