​Els contagis al Solsonès gairebé es quadrupliquen en 15 dies

Els grups escolars confinats aquests dies són tres

Redacció
27 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:09h
Imatge d'un carrer de Solsona
Imatge d'un carrer de Solsona | ACN
El volum de contagis al Solsonès segueix agafant força: amb 55 nous positius registrats durant la setmana passada, es dobla el nombre de casos detectats per segona setmana consecutiva i pràcticament es quadruplica en 15 dies. S’han diagnosticat a partir de 210 proves PCR (46 positius) i 47 TAR (nou).

L’índex de risc de rebrot a la comarca s’enfila fins als 729,59 punts, mentre que el de Solsona supera el llindar dels 1.000 –s’ha multiplicat per 30 en tres setmanes. L’epidèmia continua creixent a la comarca amb una taxa d reproducció d’1,42.

El virus està afectant de ple l’activitat escolar. En aquests moments hi ha un 1r i un 3r d’ESO de l’Escola Arrels confinats, així com un grup de la comunitat de mitjans de l’escola El Vinyet. Avui es desconfinen, d’altra banda, un 3r d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta, un P3 i un 6è de Setelsis i un grup de grans del Vinyet.

Pel que fa al ritme de vaccinació al Centre Sanitari del Solsonès, la setmana passada es va
administrar la primera dosi a les persones de fins a 74 anys –hi ha el 23% de la població amb la primera dosi i el 7,85% amb la segona. A hores d’ara s’està a l’espera de les directrius del CatSalut en relació a la inoculació del vaccí a la comarca per a les properes setmanes.

Coincidint amb l’aixecament del confinament comarcal i la relaxació de diverses restriccions,
les autoritats sanitàries locals fan un nou crit d’alerta advertint que si no es pot revertir la
situació i els indicadors segueixen el ritme de les darreres setmanes a Solsona i comarca,
l’evolució del virus pot resultar insostenible. No es descarta la possibilitat de demanar el
manteniment de mesures específiques per a la comarca.