Capturen i descobreixen els invertebrats aquàtics del riu Segre

Els participants han pogut assistir a la captura de macronivertebrats que viuen en el riu

Els participants capturant invertebrats al riu Segre
Els participants capturant invertebrats al riu Segre | Ajuntament de Lleida
Redacció
26 d'abril del 2021
L’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest matí l’Ecoactivitat de descoberta dels invertebrats aquàtics del riu Segre, dins del programa +Biodiversitat que organitza activitats de coneixement de la biodiversitat urbana de Lleida.

Des de les 10 del matí, els participants han pogut veure en directe com es fa la captura de macronivertebrats que viuen dins el riu, sota les pedres o entre les branques submergides de la vegetació en el fons del riu. Acompanyats d'un especialista que els hi ha explicat que són els invertebrats bentònics, quin és el seu paper en l’ecosistema fluvial, quines adaptacions tenen al medi on vius i com es capturen.

Posteriorment, el Punt d’Observació de la biodiversitat s’ha traslladat a la plaça Blas Infante on s’han col·locat unes taules, unes lupes binoculars d’observació i unes safates de recollida de mostres, a disposició de tota la ciutadania que s’ha atansat per observar amb detall els macroinvertebrats capturats.

Gairebé un centenar de persones han pogut veure escarabats aquàtics, larves de dípters quironòmids, 2 espècies diferents d’efímeres, altres 2 espècies de tricòpters (petits insectes que fan un estoig amb pedres i branques per protegir-se), gambes de riu, sangoneres, àcars d’aigua, entre d’altres.

Els assistents s’han mostrat sorpresos per la quantitat i diversitat d’insectes aquàtics que hi ha al riu, que són molt desconeguts, i perquè pogués haver-hi alguns tipus de gambes, escarabats o àcars que visquessin dins l’aigua.