Convoquen una manifestació a Lleida en suport a Pablo Hasél

ERC, Junts, CUP i comuns donen suport a la plataforma i es comprometen a treballar per denunciar el cas

Redacció
21 d'abril del 2021
Representants del grup de suport de Pablo Hasél al Parlament.
Representants del grup de suport de Pablo Hasél al Parlament. | ACN
La plataforma en suport al raper Pablo Hasél convoca una manifestació el 15 de maig al rectorat de Lleida amb motiu dels tres mesos d'empresonament del raper. La protesta es farà a les 17 hores precisament al lloc on Hasél va ser detingut per portar-lo a la presó. Així ho ha anunciat el portaveu de la plataforma Adam Camón des del Parlament després de reunir-se amb ERC, Junts, CUP i comuns.

Camón ha fet una crida als ciutadans de tot Catalunya i de l'estat espanyol perquè vagin a Lleida a participar de la manifestació. Per la seva banda, els quatre grups parlamentaris han expressat el seu suport a la plataforma i s'han compromès a treballar conjuntament des del Parlament per denunciar la causa. Camón s'ha referit a Hasél com un "pres polític" més i ha reivindicat la seva llibertat i el seu "exemple de llibertat i resistència".

També ha qualificat el cas contra el raper com una "operació d'estat" com a càstig exemplar. El portaveu de la plataforma ha carregat contra la "repressió" de l'estat espanyol, però també ha assenyalat al Govern com a "responsable". "No es tracta de revisar protocols policials com més d'un cop han manifestat, sinó de deixar de reprimir les protestes amb carrusels, porres i pilotes de foam; i deixar de ser acusació particular dels qui surten al carrer a protestar", ha reclamat.

Amb tot, ha demanat que la manifestació del 15 de maig sigui el més unitària possible sota el lema 'Tres mesos sense Hasél' i ha fet una crida als ciutadans de tot Catalunya a participar-hi perquè, segons ha dit, "només amb la lluita organitzada es poden conquerir drets i llibertats".

El diputat dels comuns Marc Parés s'ha compromès a treballar amb els altres grups per manifestar el suport del Parlament a la causa de Hasél . I també ha assegurat que continuaran pressionant el govern espanyol, del qual en formen part, perquè faci electiu l'indult per als represaliats. També cal combatre, segons Parés, el delicte per injúries a la corona i la coneguda com a 'llei mordassa'.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha donat suport a la mobilització del 15 de maig i també ha assenyalat que hi ha "responsables" al Govern de la Generalitat. "Abans de posar el focus a l'Estat, posem-lo aquí. Cal donar una resposta antirepressiva digna. Que Govern i Parlament es posin al costat de la gent i que no siguin una sucursal de la repressió de l'Estat", ha defensat.

Per la seva banda, la diputada de Junts Aurora Madaula s'ha compromès a treballar des del Parlament per donar una "resposta política" al cas i ha lamentat l'absència de grups parlamentaris en aquest front. Madaula ha carregat contra la "deriva turca" de l'estat per reprimir la dissidència social i política, i ha reclamat que cal derogar immediatament el delicte per injúries a la corona del Codi Penal. Segons la diputada, "si hi ha algú que és un delinqüent és la corona i la monarquia borbònica" i denuncia-ho, ha defensat, no pot ser delicte.

I des d'ERC el diputat Pau Morales ha donat suport a la manifestació del 15 de maig i s'ha compromès a seguir treballant coordinadament amb els altres grups a nivell del Parlament, el Congrés, el Parlament Europeu i als carrers. I s'ha referit a Hasél com a "pres polític", ja que l'han empresonat per "voler-lo silenciar".