coronavirus

Tàrrega acull el primer cribratge massiu a Catalunya amb proves d'automostra

Salut ha detectat els darrers dies un increment de positius de covid-19 entre treballadors d'empreses de la ciutat

per Redacció, 21 d'abril de 2021 a les 12:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Salut porta a terme aquest dimecres un cribratge poblacional a Tàrrega. Es tracta del primer municipi on es fa mitjançant proves PCR d'automostra, tal com ja s'ha efectuat en escoles i universitats.

S'adreça a persones d'entre 18 i 65 anys, especialment a aquelles que hagin tingut contacte estret amb positius de Covid-19 en l'àmbit laboral, després que s'hagin diagnosticat els darrers dies una elevada xifra de nous casos al municipi entre treballadors de petites i mitjanes empreses. S'han inscrit 165 persones i, tenint en compte que encara queden places disponibles en les diferents franges, des del consistori han fet una crida a través de les xarxes socials perquè aquelles persones que no s'havien apuntat també puguin fer-se la prova.


Tàrrega s'ha convertit en el primer municipi de Catalunya on Salut porta a terme un cribratge massiu amb PCR d'automostra, de la mateixa manera que es farà dissabte a Mollerussa. Així, els participants s'extreuen ells mateixos la mostra nasal amb l'escovilló que els faciliten els professionals sanitaris. Les proves es fan al pavelló municipal d'Esports de la capital de la Segarra. Han començat a les 9.30h i s'allargaran fins a les 17.30h, amb una pausa al migdia de 13.30h a 14.30h.

"Et diuen què has de fer i, la veritat, és que cap problema", ha assenyalat Montserrat Farré sobre el fet d'haver-se hagut de treure ella mateixa la mostra nasal. Jaume Graset, una altra de les persones que ha participat al cribratge a Tàrrega, ha explicat que "l'experiència ha estat bona" malgrat que li feia "una mica de por". "M'han explicat com ho havia de fer tot, que havia de posar el palet alt i molt bé", ha afegit.


Un total de 165 persones es van inscriure al formulari web que va activar l'Ajuntament de Tàrrega per inscriure's al cribratge. Tot i això, han quedat places vacants i, per això, des del consistori han fet una crida a través de les xarxes socials per tal que si alguna persona no s'havia apuntat i està interessada en fer-se la prova, pot acudir directament al pavelló d'Esports.

L'Ajuntament va remetre dilluns una nota informativa al teixit empresarial del municipi informant del cribratge. De la mateixa manera, els va enviar divendres passat un altre comunicat advertint dels nombrosos casos positius de covid-19 detectats a Tàrrega, molts dels quals corresponen a treballadors de petites i mitjanes empreses (76 nous casos diagnosticats entre el 8 i el 16 d'abril).

 

Participació