El projecte de la nova estació d'autobusos de Lleida, llest a finals d'any

El Govern preveu licitar el baixador del Polígon del Segre aquest 2021 i estudia habilitar-ne quatre més

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde Toni Postius
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde Toni Postius | ACN
Redacció
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:52h
El projecte constructiu de la nova estació d'autobusos de Lleida podria estar enllestit a finals del 2021. Ho ha dit aquest dilluns el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, que ha destacat que el projecte respecta l'estructura catalogada i que potencia l'intermodalitat, ja que se situa al costat de l'estació de tren.

Gavin també ha explicat que es preveu licitar enguany el baixador del Polígon del Segre. Allà s'eliminaran els 2 passos a nivell i es construirà un pas superior. A més, des de la Paeria se li ha demanat habilitar 4 nous baixadors a Lleida, concretament al Pla de Vilanoveta, la Bordeta, el passeig Onze de Setembre i Raimat, i Gavin s'ha compromès a fer els estudis de viabilitat tècnica i econòmica corresponents.

Gavin ha destacat que l'estació d'autobusos feia molts anys que era necessària, que tenia data de caducitat i que, per fi, gràcies a l'entesa entre Generalitat i la Paeria, en poc temps serà una realitat tot i reconèixer que es tracta d'un projecte "complex". A més, ha afegit, des d'Infraestructures es veu amb bons ulls la proposta de l'Ajuntament de Lleida de treballar conjuntament amb el col·legi d'arquitectes per posar en valor els Docs.

Pel que fa al baixador del Polígon Industrial del Segre, Gavin ha explicat que s'aprofitarà la seva construcció per eliminar dos passos de nivell i construir un pas superior que donar accés a vianants a peu, en bici i també a persones amb mobilitat reduïda. També es crearà un nou accés al polígon que permetrà desviar els vehicles pesants i per tant pacificar el trànsit pel camí de Grenyana. El projecte comptarà amb una inversió total de dos milions d'euros.

El baixador del polígon, ha afegit Gavin, servirà també per connectar millor amb el parc de la Mitjana, on neixen dues rutes cicloturístiques que està desenvolupant la Generalitat. Per tant, "voldrem que aquest baixador, en dies feines doni servei de mobilitat de transport públic pels usuaris del polígon i que en festiu doni connectivitat a la Mitjana per potenciar aquests corredors de cicloturisme, ja que és un sector que té molt potencial i recorregut", ha assegurat.