Equipaments

Una nova plataforma de Tàrrega defensa els molls ferroviaris en la futura estació d'autobusos

"Salvem els molls de la via" ja ha presentat una queixa al Síndic de Greuges i també presentarà al·legacions al projecte

per Redacció , 19 d'abril de 2021 a les 09:06 |
Imatge de la visita informativa organitzada per la plataforma | ACN
El passat mes de març naixia la nova plataforma Salvem els molls de la via de Tàrrega, que reclama que el projecte de la nova estació d'autobusos de la ciutat conservi i restauri els molls que hi ha al costat de l'estació de tren, lloc on s'ubicarà el futur equipament. Defensen que el projecte és compatible amb la conservació del conjunt patrimonial i s'oposen frontalment a la possibilitat que planteja l'ajuntament de traslladar l'estructura dels molls a un altre punt de la ciutat.

Aquest diumenge s'ha fet una visita informativa a l'espai per donar a conèixer la problemàtica i proposarr alternatives. De moment, la plataforma ja ha presentat una queixa al Síndic de Greuges i properament també presentarà al·legacions al projecte.


El Govern va presentar a mitjans del mes de març el projecte de la nova estació d'autobusos de Tàrrega, que s'ubicarà a la banda nord de les vies del tren. El projecte però, no contempla la conservació dels molls ferroviaris, motiu pel qual quatre entitats de la ciutat s'han unit per crear la plataforma Salvem els molls de la Via.

L'objectiu de la plataforma és clar: reclamar que el projecte no elimini aquests elements històrics, sinó que en contempli la seva rehabilitació per a usos socials. Consideren que aquestes reclamacions són compatibles amb la construcció de la nova estació. En concret, l'antiga zona de mercaderies de l'estació la integren els molls, un magatzem, un cobert i una grua.


Així mateix, s'oposen frontalment a la proposta de l'Ajuntament de Tàrrega de traslladar l'estructura dels molls a un altre punt de la ciutat. El membre de la plataforma Joan Ramon diu que aquest plantejament només és, de moment, una "declaració d'intencions" i el qualifica "d'absurd". "No té cap sentit traslladar aquestes construccions ferroviàries allunyades del seu context històric, si s'han de traslladar el millor que es pot fer és eliminar-ho", afirma.

 

Participació