Festes majors

Els programadors lleidatans d'espectacles preveuen un estiu millor que el de l'any passat

Els ajuntaments recuperen les festes majors amb programació adaptada a les mesures de seguretat

per Redacció , 19 d'abril de 2021 a les 00:18 |
Imatge d'una banda de música | Martí Albesa
Els programadors lleidatans d'espectacles i música en directe preveuen un estiu millor al de l'any passat per la "bona predisposició" dels ajuntaments a recuperar les festes majors i per les "ganes de festa" que té la ciutadania.

Així doncs, confien en poder tirar endavant i adaptar a les mesures de seguretat la majoria dels espectacles que fa un any es van haver d'ajornar, encara que afegeixen que el context d'incertesa fa que el tancament de les programacions es faci més tard de l'habitual. També han notat canvis en els tipus de festes populars, que ara tenen un caire més "cultural" i no tant "d'oci".


Això sí, les empreses reclamen el salconduit cultural per facilitar l'accés a la cultura als veïns de les comarques amb menys oferta.

La pandèmia del coronavirus va irrompre en el sector dels espectacles i de la música en directe quan la majoria dels ajuntaments de la demarcació ja tenien les programacions d'estiu tancades, que es van haver d'ajornar a 2021.


Enguany, les empreses afirmen a l'ACN que es mostren més optimistes i preveuen un estiu millor a l'anterior encara que admeten que tot depèn de com evolucioni la pandèmia i de les restriccions. Destaquen la bona predisposició del ajuntaments, els seus principals clients, a recuperar i reprogramar les festes populars i afegeixen que la ciutadania "té moltes ganes de festa", segons indica el gerent de Subirós Representacions Artístiques, Enric Subirós.

De fet, des d'aquesta empresa mollerussenca asseguren haver notat un increment "molt més accentuat" en la demanda i esperen poder fer tota la programació prevista o, almenys, "un 70% o 80%" d'aquesta.

 

Participació