Àger instal·la un fanal solar al poble de la Règola

Es tracta del primer fanal d'aquestes característiques que s'instal·la al municipi, i un dels primers a Ponent.

Redacció
16 d'abril del 2021
El nou fanal solar a Àger
El nou fanal solar a Àger | Ajuntament d'Àger
El nou enllumenat, que s'ha situat al poble de la Règola, servirà per donar llum a un espai que no disposa de subministrament elèctric i que, per tant, mai no s'havia pogut il·luminar a causa de les dificultats que suposava portar-hi electricitat.

El fanal es convertirà, a més a més, en una prova pilot que permeti avaluar el funcionament d'aquesta tecnologia. L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha explicat que "la intenció que tenim és la d'incorporar, a poc a poc, aquest tipus d'enllumenat a la vila perquè substitueixi l'existent, però abans de fer el canvi, volíem comprovar-ne l'efectivitat, especialment durant els mesos d'hivern, en què el sol és més escàs".

L'alcaldessa d'Àger ha explicat que l'aposta pels fanals solars és un pas cap a un futur d'energies netes, a la vegada que suposarà un estalvi per a les arques municipals, en la mesura que permet estalviar tant el cost de la instal·lació de la llum com el consum elèctric mensual que suposaria un fanal convencional. Per a Burgués, el futur del municipi passa per "de mica en mica, anar sumant accions en favor d'un municipi més sostenible i respectuós amb el medi ambient".