L'IMO vol impulsar l'ocupació laboral després dels efectes de la pandèmia

Ha estat un dels punts esmentats durant la reunió que han tingut amb l'alcalde Miquel Pueyo

Miquel Pueyo durant la visita a l'IMO i els seus responsables
Miquel Pueyo durant la visita a l'IMO i els seus responsables | Ajuntament de Lleida
Redacció
16 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:17h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha visitat avui les instal·lacions de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí, on ha mantingut una trobada amb els seus responsables per conèixer millor les iniciatives de formació i inserció laboral que té en marxa aquest centre.

Pueyo, que ha estat acompanyat en la trobada per la regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha destacat que l’IMO és una entitat referent en l’àmbit de l’ocupació més enllà fins i tot de les comarques de Lleida i ha assenyalat que tenia interès per conèixer com ha viscut la crisi per l’epidèmia de la Covid-19 i com treballa ara per a superar les seves conseqüències en el mercat laboral, per exemple promovent el reciclatge professional de molts treballadors i treballadores.

Durant la visita, l'alcalde ha pogut conèixer les línies de treball de l’Institut per aquest 2021 orientades a la personalització dels recursos per adaptar-los a les necessitats de col·lectius vulnerables; promoure la transformació de la cultura de l'ocupabilitat a les empreses; impulsar les competències digitals; millorar la coordinació i col·laboració amb les organitzacions implicades en l'ocupabilitat; i desenvolupar un sistema de gestió del coneixement per a l'avaluació estratègica.

Pueyo també ha pogut fer un repàs a les principals dades sobre el funcionament de l’IMO, que reflecteixen també l'impacte de la Covid-19. Així, durant el 2019 l'IMO va promoure la inserció laboral de 2.030 persones a través dels programes ocupacionals i el Servei d'Intermediació Laboral, xifra que va minvar fins al 1.474 l'any passat, com a conseqüència de les restriccions sanitàries. En els tres primers mesos del 2021, s'ha aconseguit la inserció de 239 persones més.

L’Institut Municipal d’Ocupació també té tres projectes presentats per ser inclosos dins dels fons europeus Next Generation, inclosos a les fitxes presentades per l'Ajuntament de Lleida.