coronavirus

Salut descarta la relació entre la vacuna i les dues persones mortes a Tàrrega i Cervera

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, assegura que no hi va haver temps per una reacció adversa de les dosis

per Àlvar Llobet , 14 d'abril de 2021 a les 10:18 |
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. | ACN
Les vacunes no han estat les responsables de les morts de dues persones de Tàrrega i Cervera.

El Departament de Salut ha conclòs la investigació després que dos veïns de les capitals de l'Urgell i la Segarra de 65 i 63 anys morissin a les poques d'haver-se vacunat amb AstraZeneca. El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimón, assegura que les dues morts no són derivades de la vaccinació i descarta el vincle entre les dosis i les defuncions, com sí van fer alguns mitjans de comunicació la setmana passada.


Argimón assegura que des de l'inici de la campanya de vacunació contra la Covid-19 s'han trobat "més d’una vintena de morts hores després de rebre la vacuna", i ha apuntat que la vacuna posada en aquests casos no era amb AstraZeneca si no amb Pfizer.

El doctor explica també que les morts de Tàrrega i Cervera es van produir molt poques hores després de la vacunació, un temps insuficient per què la dosi fes efecte en positiu (la protecció contra el virus comença al cap d'uns dies) i també en negatiu (efectes secundaris greus). De fet, la qüestió del temps ja era un argument que des del primer moment va tenir en consideració el departament per començar a descartar aquests vincles entre vacunes i defuncions. 


Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació