Feminisme

Audiència pública a Lleida sobre el model d'atenció a dones en situació de violència masclista

La Paeria i Dones Lleida presentaran dijous el funcionament del procés i les fases de treball prèvies

per Redacció , 13 d'abril de 2021 a les 22:26 |
L'Ajuntament de Lleida i el Grup Feminista de Ponent Dones Lleida presentaran el procés d'audiència pública sobre el model municipal d'atenció d'emergència social a les dones en situació de violència masclista. La metodologia de l'audiència pública serà participativa i s'explicarà en l'acte que es farà aquest dijous a les sis de la tarda a la Sala Jaume Magre.

S'exposaran quines són les fases de treball previ d'anàlisi i reflexió perquè, amb l'aportació de la societat civil i agents implicats, es defineixi el model que s'ha d'aplicar a la ciutat. L'acte serà obert a les entitats de dones i ciutadanes interessades, però per assistir-hi caldrà inscriure's prèviament. L'audiència pública està prevista que s'acabi celebrant al juny.


L'audiència pública respon a la petició que va fer el Grup Feminista de Ponent el desembre del 2018 i que s'ha assumit des de les regidories d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, i de Persones, Comunitat i Agenda 2030 de l'Ajuntament de Lleida.

Amb la irrupció de la covid-19, el procés s'ha vist alterat. El calendari s'ha tornat a concretar i es va traslladar al darrer Plenari del Consell Municipal de les Dones –al febrer-, amb la presentació del procés i el seu funcionament. Ara es treballarà amb el document base i informes sobre els recursos, dades, protocols i procediments. Així mateix, s'estudiaran experiències d'altres ciutats i es farà una taula de treball per analitzar-les i, finalment, se celebrarà l'audiència pública per definir el model per a Lleida, amb la presentació de l'informe final.

 

Participació